Ruta per Lluçà

Sens dubte un punt d'obligada visita al municipi de Lluçà és el conjunt monumental de Santa Maria de Lluçà

Consta d'un seguit d'obres del romànic inicial fins al principi del Gòtic: l'església, claustre, absis, cor, altar, frontal d'altar, porta forrellada, pintures al fresc, creu policromada, tombes antropomorfes... Es tracta d'un patrimoni amb un gran valor artístic, el qual una part queda constatada al Museu de Lluçà, situat al mateix monestir i on guarda restes de les pintures al fresc.

Ruïnes castell

Ben a prop de l'església de Lluçà, trobem la muntanya on hi ha el Castell de Lluçà

És un castell de petites dimensions. L'any 1279, el castell va patir un llarg setge intermitent i una part va ser derruïda. Un any més tard es va refer però el castell va ser demolit al segle XV. Endemés els senyors ja havien deixat de viure-hi des del segle XIV. A més a més, des del Castell tenim una magnífica vista del Lluçanès i els Pirineus.

La ruta per arribar-hi és de uns 3 km i té un desnivell de 150 m. Aquesta ruta s'inicia a l'aparcament que hi ha al monestir de Santa Maria de Lluçà. Més informació i cartografia: ruta al castell de Lluçà.

Capella Circular St. Vicenç del Castell - Esglésies romàniques del municipi - Lluçà

Al costat del castell ens trobem amb la solitària Església de Sant Vicenç del Castell

Fou construïda al segle XI. Va ser la capella privada dels senyors del castell i el seu declivi va unit a la decadència del castell. Al segle XV va desaparèixer el culte. És una església del segle XI, de planta circular, una tipologia de la qual n'hi ha molt poques a Catalunya. Fa poc ha estat restaurada.

A part de tots els espais històrics i d'una gran importància artística i cultural, un atractiu de Lluçà és la seva tranquil•litat cosa que fa que sigui un espai ideal per disfrutar de la naturalesa. Podem visitar espais naturals com per exemple el pantà de Garet, o la riera de Merlès ( a uns 10 km de Lluçà ).

Per més informació podeu trucar a l'Oficina d'informació Turística
 

Darrera actualització: 1.02.2019 | 11:45