Pantà de Garet

 Situat a la finca privada de la Font. No fa gaire s'hi van plantar diversos arbres per restaurar la vegetació de ribera. Quan creixin, ajudaran a protegir aquest hàbitat aquàtic i a millorar la connectivitat ecològica amb els voltants, cosa que afavorirà la mobilitat de diverses espècies, com ara els gripaus.

El pantà té un acord de custòdia firmat pel propietari i el CERM, el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu Industrial del Ter. Una de les primeres actuacions de conservació va ser ampliar el llit del torrent que alimenta el pantà i recuperar-ne l'antic traçat.

El pla de gestió implica una sèrie de controls sobre la qualitat de l'aigua. Se'n mesura el pH, el contingut en oxigen, la temperatura i altres paràmetres. També se'n prenen mostres i s'analitzen per conèixer el contingut en nitrats. Per evitar que hi arribin massa nutrients s'ha potenciat la vegetació del voltant.

El CERM també s'ocupa de controlar la fauna. La presa de mostres amb el salabre permetrà analitzar-les al laboratori, i la presència d'invertebrats serà un indicador de la qualitat de l'aigua.

Darrera actualització: 1.02.2019 | 11:36