Eleccions IdCAT Certificat pel vot per correu

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:00

Demana l'idCAT Certificat per poder votar des de casa a les properes eleccions del 14 de febrer

A les properes eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el 14 de febrer les persones que ho desitgin podran realitzar tot el procés de votació sense sortir de casa. Es podrà fer la sol·licitud de vot per correu de manera telemàtica amb l’idCAT Certificat, així com amb d’altres certificats digitals qualificats de l’Estat. Un cop feta la sol·licitud de vot per correu de manera telemàtica el procés de votació es podrà completar lliurant el vot directament a l’empleat de Correos que anirà al domicili per lliurar la documentació.

Sol·licituds, a partir del 22 de desembre

La sol·licitud de vot per correu es podrà fer a partir del 22 de desembre de 2020 i fins al 4 de febrer de 2021. Aquesta petició es pot fer per via telemàtica amb l’idCAT Certificat.

Aquest certificat digital es pot obtenir a la web  www.idcat.cat.

Obtenció de l'idCAT certificat

Per          obtenir          l'idCAT          Certificat          cal          adreçar-se          a          la web https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do i  emplenar  el  formulari  de  sol·licitud. Després caldrà validar les dades personant-se en qualsevol  entitat de registre idCAT. Finalment, caldrà descarregar el certificat a l'ordinador.

Com exerciré el meu vot?

La Junta Electoral Central (JEC) ha resolt eliminar la signatura de la recepció de la documentació electoral, fins ara obligatòria, i permetre que el personal de Correos pugui recollir el sobre electoral. Per tant, tot el procés per exercir el dret a vot es podrà de fer des de casa. Això vol dir que, en el moment en què l’empleat de Correos lliuri la documentació electoral, les persones podran donar-li directament el seu vot. Aquesta és una opció de la qual en podrà gaudir tota la ciutadania, inclosos els casos de positius de covid-19 i les persones considerades contactes estrets.

Darrera actualització: 28.12.2020 | 11:51