Comunicat de prohibició del bany a la Riera de Merlès

Dissabte, 20 de juny de 2020 a les 15:00

Després de diverses reunions entre els ajuntaments per on passa la Riera deMerlès, en coordinació amb els Consells Comarcals afectats  i de comú acord,s’ha pres la decisió de prohibir el bany a la Riera de Merlès.La decisió té lloc en un context excepcional que és la presència de la pandèmiaprovocada pel coronavirus.

 Segons un estudi del CSIC es desaconsella el banyen aigües dolces amb gorgs, ja que el coronavirus hi pot sobreviure fins a 10dies i la càrrega viral es pot multiplicar amb la presència d’un elevat nombre debanyistes.

Davant d’aquesta evidència, els ajuntaments no ens veiem capaços de fercomplir la normativa de seguretat referent a la transmissió del COVID-19 i evitaraglomeracions a la Riera, perquè com sabeu s’han establert també limitacionsde bany en piscines i platges, la qual cosa farà que hi hagi més afluència del’habitual a la Riera de Merlès.La Riera de Merlès és un espai natural amb gran biodiversitat que fa anys quees troba desprotegit de l’allau de visitants durant les etapes vacacionals. 

Per això, les accions per recuperar aquesta zona de la Riera no acabaran aquestestiu, sinó que en futurs estius es continuarà regulant l’accés a la zona ambintervencions diverses com ara limitant les zones d’aparcament, incrementant elcontrol per minimitzar l’incivisme, etc...Entre tots i totes hem d’aconseguir preservar aquesta joia natural per a nosaltresmateixos i per a les generacions futures. 

Entenem que és una decisió que té inconvenients, i desitgem la vostra comprensió. Com sempre, també agrairemels vostres comentaris i propostes.

 

Darrera actualització: 26.06.2020 | 13:58